Супи не ситні та не смачні? Друзі, ми розкриємо 5 міфів про цю страву.⠀
⠀⠀
МІФ №1 Зажарка у супі обов'язкова.
⠀
Ні. Особливо не рекомендується її робити на соняшниковій олії. У цьому утворюються шкідливі для організму речовини.
⠀
МІФ №2 Супи - рідкий продукт, що розбавляє шлунковий сік, знижує концентрацію травних ферментів та погіршує засвоєння їжі.
⠀
Травні процеси відбуваються саме в рідкому середовищі. Зварені на легкому бульйоні теплі супи, навпаки, стимулюють виділення шлункового та панкреатичного соків, соку 12-палої кишки та жовчі.⠀
МІФ №3 Суп – це радянська спадщина, харчування «від бідності та відсутності продуктів».
⠀
Багато хто з нас має досвід столового та домашнього харчування з одноманітними супами на засмажці з моркви та цибулі.
⠀
Насправді суп – це кулінарне мистецтво. Смачна страва наповнить вас енергією та підніме настрій.
⠀
⠀МІФ №4 Супи не поживні — ними не можна наїстися
⠀
Супи бувають різні: легкі та ситні.
⠀
⠀МІФ №5 Теплова обробка вбиває корисні речовини.
⠀
В дійсності:
⠀⠀ — супи містять розчинені білки, жири та вуглеводи, які легко перетравлюються і добре засвоюються.
⠀⠀ — первинна термічна обробка лише трохи знижує вітамінну та мінеральну цінність. При цьому варіння залишається найбільш гуманним для ШКТ методом приготування їжі.
⠀⠀ — температура обробки продуктів при варінні набагато нижча, ніж під час запікання або смаження.
⠀
⠀⠀І найголовніше, при правильній послідовності закладки інгредієнтів, корисні речовини не губляться, а переходять у бульйон.
⠀
Як зробити суп ситним та зберегти його користь, розберемо у наступних публікаціях.
⠀