

Замочіть нут в холодній воді на ніч або мінімум на 8 годин. Вода повинна бути вищою за нут на кілька сантиметрів.
Злийте воду і добре промийте нут. Залийте його чистою водою і варіть на слабкому вогні 1,5-2 години, доки зерна не стануть м'якими. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте трохи солі.
Добре проварений нут повинен легко розминатися при натисканні.
Викладіть кунжут на розігріту сковороду і смажте, періодично помішуючи, на середньому вогні до злегка золотистого кольору.
Подрібніть остигле насіння в блендері, додайте олію і сіль, продовжуйте збивати до однорідного стану. У вас повинна вийти злегка рідкувата паста.
У блендер викладіть тахіні, додайте сік цілого лимона, оливкову олію, сіль і зіру, злегка збийте. Збиваючи спочатку тахіні, ви робите кунжутну пасту більш кремовою. Потім по частинах додайте нут і збивайте блендером до однорідної консистенції.
В процесі додайте трохи рідини, в якій варився нут. У вас повинна вийти густа кремова паста. Її можна підсолити за смаком.
Інгредієнти
Напрямки
Замочіть нут в холодній воді на ніч або мінімум на 8 годин. Вода повинна бути вищою за нут на кілька сантиметрів.
Злийте воду і добре промийте нут. Залийте його чистою водою і варіть на слабкому вогні 1,5-2 години, доки зерна не стануть м'якими. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте трохи солі.
Добре проварений нут повинен легко розминатися при натисканні.
Викладіть кунжут на розігріту сковороду і смажте, періодично помішуючи, на середньому вогні до злегка золотистого кольору.
Подрібніть остигле насіння в блендері, додайте олію і сіль, продовжуйте збивати до однорідного стану. У вас повинна вийти злегка рідкувата паста.
У блендер викладіть тахіні, додайте сік цілого лимона, оливкову олію, сіль і зіру, злегка збийте. Збиваючи спочатку тахіні, ви робите кунжутну пасту більш кремовою. Потім по частинах додайте нут і збивайте блендером до однорідної консистенції.
В процесі додайте трохи рідини, в якій варився нут. У вас повинна вийти густа кремова паста. Її можна підсолити за смаком.