⠀⠀2. Починайте святкову трапезу з несолодких фруктів (ківі, грейпфрут, помело), нарізки/цілих свіжих овочів, овочевих салатів, заправлених оливковою олією, сметаною, йогуртом, лимонним соком.
⠀⠀3. За столом, виберіть три-чотири страви, гідні Вашої уваги. Сформуйте здорову тарілку відразу на все свято. 4. Їжте повільно, ретельно пережовуючи їжу. Намагайтеся більше не тягнутися за добавкою.
⠀⠀5. Відкладайте прилади під час розмови.
⠀⠀6. Вибирайте нежирне м'ясо, птицю, морепродукти. Якщо їх на столі немає, видаляйте видимий жир з м'яса і шкіру з птиці.
⠀⠀7. Уникайте пакетованих соків та газованих солодких напоїв, краще пийте воду або компот без цукру. Морс несолодкий теж можна вживати. 8. З алкоголю віддавайте перевагу шампанському категорії Brute та сухому вину. Пари келихів цілком достатньо. З міцних напоїв: коньяк, віскі чи горілка у кількості 50 – 100г.
⠀⠀9. Торт, десерт або бутерброд із олією краще з'їсти сніданок 1 січня.
⠀⠀10. Робіть паузи кожні 1-2 години, рухайтеся, танцюйте, розважайтеся, тоді калорії швидко підуть.
⠀
А з вами буде гарний настрій та легкість!
⠀
З наступаючими святами, друзі! Миру, перемоги та добра нам усім!
⠀
Ви – наше натхнення!
⠀
З любов `ю та турботою,
команда центру «Ваш дієтолог»