Звісно, відключення значно ускладнюють процес приготування їжі. У світлі години ми намагаємося встигнути все і навіть більше.
Але ми знаємо, за що боремося, тому й ці тимчасові труднощі переживемо.
Для полегшення життя ми підготували для вас приклади сніданків, обідів, вечерь та перекусів, які не потребують витрат електрики або мінімальні.
Сніданки
- сир (5%) із зеленню та овочами (фруктами) (50%/50%);
- тости з авокадо та яйцями/червоною рибою, овочами та зеленню
- «ледача» вівсянка, залита йогуртом (кефіром або ряженкою) з насінням чиа, маком, кунжутом і горіхами
- міні роли з тонкого лаваша зі слабосоленим лососем, м'яким сиром та листям салату.
- цільнозерновий хліб з маслом або авокадо (гуакамоле) з вареним яйцем та зеленню
ПЕРЕКУС
- фрукти (ягоди) 250 – 300 г;
- сир твердий до 45%,
- адигейський, моцарелла 30г - 50г;
- 2 хлібця або тосту з сиром (5%) та зеленню.
ОБІД (тут у нагоді консерви)
- салат з пастою «бантики», тунцем, солодким перцем, помідорами, зеленню, заправити оливковою олією.
- гречка або булгур залиті напередодні увечері, рибна консерва/відварена яловичина та овочевий салат/квашена капуста
- каша (рис, булгур, гречана)/паста з бобовими (маш, горох, сочевиця, квасоля) та відварені броколі/цвітна капуста
ПОЛЮДНИК
- йогурт білий несолодкий до 4,5%/кефір 2.5% /закваска/ряжанка/молоко до 2,8%/ Актимель без добавок;
- твердий сир до 45%;
- сир адигейський, моцарелла;
- горіхи 20-30 г (крім арахісу та кедрових)
- палички з моркви, селери та стебла селери
ВАРІАНТИ САЛАТІВ З СИРИХ ОВОЧІВ:
- салат з моркви та буряків з родзинками (заправка – паприка, кмин, кориця, мед, сік лимона, олія)
- салат з капусти (білокочанної, червонокачанної, пекінської) з морквою, яблуком та зеленню
- салат зелений (ромен айсберг та ін.) із зеленню огірком та заправкою з лимонного соку та оливкової олії
- салат із листової зелені з огірками/помідорами
- нарізані овочі, овочеві палички з моркви, перцю, селери, помідори чері і т.д.
ВЕЧЕРЯ
- птах відварений та овочевий салат;
- тунець-консервний та овочевий салат
- яйця та овочевий салат
- сир (5%) з овочами та зеленню;
Також ділимося з вами корисними лайфхаками:
- заздалегідь наваріть:
- Яєць,
- бобових (попередньо замочивши на ніч),
- швидко готуються овочів (цвітна капуста, броколі) або ж споживайте їх у сирому вигляді, якщо до смаку - купуйте консерви (риба, квасоля, кабачкова та баклажанна ікра) Але підкреслюємо, використовуйте їх тільки в крайньому випадку, коли вже немає можливості готувати.
- у морозні дні використовуйте балкон або зовнішнє підвіконня замість холодильника.
І найголовніше – налаштуйте своє внутрішнє світло. Переможемо.
Бережіть себе і пам'ятайте, ми завжди поряд.