⠀
Існує міф, що корисно молоти їжу в блендері, готувати смузі-коктейлі та вживати крем-супи щодня. Такий тип харчування на ПОстійній основі доречний тільки при захворюваннях і призначається ВИКЛЮЧНО лікарем.
⠀
Для здорової людини приготовлена в такий спосіб їжа може принести проблеми зі здоров'ям.
⠀
ЧОМУ?
⠀
Випиваючи смузі чи коктейль із подрібнених продуктів, їжа потрапляє відразу у шлунок. При цьому оминає важливий етап - жування. Саме він запускає процес травлення та забезпечує якість подальшого розщеплення їжі.⠀
⠀⠀
- збільшується кількість слини та травних соків;
- завдяки слині нейтралізується дія кислот та знижується ризик виникнення карієсу. Починається гідроліз (розщеплення) вуглеводів під впливом ферменту альфа-амілази;
- забезпечується краще вивільнення ферментів та вітамінів з клітковини сирих овочів та фруктів;
- зменшується ймовірність бродильних процесів від неперетравленої їжі;
- прискорюється відчуття ситості.
⠀
Добре пережована їжа краще засвоюється і віддає Вам максимум користі.
Що ви отримуєте:
⠀⠀
- якісне засвоєння нутрієнтів та їх постачання по всьому організму, а це блискуче волосся, міцні нігті та гладка шкіра;
- зниження виникнення дефіцитів мікро- та макронутрієнтів;
- зменшення здуття в кишечнику та запальних процесів шлунково-кишкового тракту;
- здорове зниження ваги.
⠀
Звичайно, іноді можна побалувати себе смузі чи коктейлем.
⠀
Але основою все ж таки повинні бути повноцінні прийоми їжі з активним жуванням.
⠀
Рідка їжа ніколи не замінить тверду – і це аксіома здорового харчування.
Тепер ви знаєте все. Пити чи жувати їжу вирішувати Вам. А ми завжди залишаємось на варті Вашого здоров'я та раді бути корисними.
⠀
PS Не знаємо як Вам, а нам під час написання матеріалу захотілося з'їсти щось смачненьке. Повільно розжувати та відчути аромат, текстуру, насолоду від кожного шматочка.